Termowinifikatory
REDA S.p.A. zaprojektowała i wyprodukowała nową instalację do ekstrakcji polifenoli z winogron z łodygami, która wykorzystuje ciągły i ultraszybki proces w celu wydobycia maksymalnej ilości antocyjanów, garbników i prekursorów aromatu. Ostatecznym rezultatem są wina, które całkowicie respektują typowość oraz lepszą strukturę, kolor i bukiet. Wina są perfumowane, miękkie i okrągłe od pierwszego dnia bez graminoidu, cierpki smak, który jest obecny, gdy stosowane są tradycyjne techniki.
Zabieg ten zapewnia maksymalną ekstrakcję polifenoli w okresie fermentacji trwającym 2/3 dni w zwykłych temperaturach fermentacji, z ogromną przewagą możliwości zarządzania winifikacją podczas krótszych i krótszych zbiorów.
Instalacja sterowana automatycznie, za pomocą PLC, jest wyposażona w oryginalny system odzyskiwania ciepła REDA S.p.A., zapewniający oszczędność energii do 60/70% zarówno podczas fazy grzania, jak i chłodzenia.
REDA oferuje podstawowy model EPR i oryginalną wersję EPR-F, wyposażoną we własny agregat chłodniczy / pompę ciepła, w ten sposób dostarczony gotowy do użycia.
 
														 
														 
														 
														 
														 
														 
														 
														

 Polish
 Polish Arabic
 Arabic Belarusian
 Belarusian Bulgarian
 Bulgarian Chinese (Simplified)
 Chinese (Simplified) Chinese (Traditional)
 Chinese (Traditional) Czech
 Czech Danish
 Danish Dutch
 Dutch English
 English Estonian
 Estonian Finnish
 Finnish French
 French German
 German Greek
 Greek Hebrew
 Hebrew Hungarian
 Hungarian Icelandic
 Icelandic Irish
 Irish Italian
 Italian Kannada
 Kannada Korean
 Korean Lithuanian
 Lithuanian Norwegian
 Norwegian Portuguese
 Portuguese Romanian
 Romanian Russian
 Russian Serbian
 Serbian Slovak
 Slovak Slovenian
 Slovenian Spanish
 Spanish Turkish
 Turkish Ukrainian
 Ukrainian Welsh
 Welsh