filtry odwróconej osmozy Reda

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Filtry odwróconej osmozy

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i stałej współpracy z naszymi klientami, dążymy do stosowania urządzeń do uzdatniania wody z odwróconej osmozy do ogólnego zastosowania przemysłowego, a szczególnie do przemysłu mleczarskiego.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

W szczególności wnioski dotyczą:

– czyszczenie wód linii produktów, zbiorników, kadzi i wszystkich urządzeń mających kontakt z mlekiem. Przychodzi przetwarzany tylko pierwszy „ciąg”, z którego odzyskuje się wodę (permeat) i składniki skoncentrowane na mleku (retentat).

– serwatka mleczna. Po odpowiednim wyjaśnieniu, pasteryzacji i skimmowaniu, serwatkę można rozdzielić na dwie frakcje: retentat, zawierający praktycznie wszystkie składniki stałe karmione serwatką i permeat (praktycznie woda ze śladowymi ilościami organicznymi i solami).

– odwrócona osmoza może koncentrować ciała stałe do 18-25%, a zatem jest doskonałą obróbką wstępną przed późniejszym odparowaniem i ostatecznym wysuszeniem, pozwalając na znaczące oszczędności ekonomiczne. Skoncentrowaną serwatkę można nawet przenieść do stanowiska procesowego, z niezwykłą ekonomiczną oszczędnością w transporcie.

– mleko (całe lub odtłuszczone). Mleko jest wstępnie zagęszczane przez odwróconą osmozę aż do końcowego stężenia ciał stałych w retentacie wynoszącym około 30%: operację tę można wykonać jako wstępne zatężenie do etapu odparowania i późniejszego wysuszenia, zawsze w celu uzyskania korzyści ekonomicznych w końcowej fazie procesu. pulweryzacja, możliwość przetwarzania mniejszych objętości przy wyższych stężeniach.

– odzyskiwanie wody (polerowanie) skroplin z parowania mleka lub serwatki, permeaty odwróconej osmozy lub nanofiltracji serwatki, permeaty ultrafiltracji. Odzyskiwanie może wynosić od 70% do 97 w przypadku RO i NF, natomiast odzyskanie UF wynosi maksymalnie 75%. Również w tych zastosowaniach stosowane membrany są typu polimerowego z nawiniętą spiralą konstrukcją.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska